Om Greenwood Fine Wine A/S

Greenwood Fine Wine er en e-mærket webshop og din garanti for sikker handel.

Siden 1997 har vi valgt at dele vores store passion for vine med andre vinelskere. Vin er en smagssag. Det ved vi alle. Det vigtige ved vin er, at man nyder den vin, man selv synes, smager bedst. Måske smager vinen bedst på grund af druetypen, håndværket – eller prisen. Måske er det fordi, at etiketten er smuk eller stilfuld. Måske er det fordi, at vinen bringer minder frem om et specielt øjeblik fra en rejse – eller måske har man besøgt vinhuset. Der er rigtig mange muligheder og årsager til, at man synes godt om en vin.

Hos Greenwood Fine Wine A/S forsøger vi "kun" at slå på tre strenge for ikke at skabe forvirring omkring vinene: vinen, atmosfæren og prisen.

Vinen
Med vinen mener vi, at vi forsøger at finde frem til vine, der er et resultat af godt håndværk, som gør vinen kompleks og spændende. Lige såvel som et godt håndværk er afgørende for vinen, er druetyper og jordbundsforhold det i samme grad.

Vi besøger selv slotte og domaines i Frankrig, Italien og USA, hvorfra vinene købes direkte.

Vi køber ikke vine, der er produceret på mindre kendte druesorter, blot fordi de er ukendte. Vi køber udelukkende vine, som vi ved, er af kvalitetsmæssigt højt niveau og som falder i de fleste danskeres smag.

Atmosfæren
Når du smager en vin fra Greenwood Fine Wine første gang, er vi stolte af, at det ofte foregår i vores vinlokaler. Her har vi forsøgt at skabe en unik atmosfære, der giver et samspil mellem vinene og den over 400 år gamle ejendom, som er placeret centralt i den ældste del af København – også kaldet middelalderbyen. Vores vine opbevares tempereret i vores kælder.

Prisen
En vin behøver ikke være meget dyr for at være god, men oftest er de fleste enige om kvaliteten, hvorfor efterspørgslen er stor på mange topvine. Er opsparingen ikke lige til den slags, så får man ofte meget for pengene ved at smage på 2. vinene fra Bordeaux – eller måske lidt mindre kendte vine fra producenter i Bourgogne, som har vinstokke de helt rigtige steder.

Måske skal man finde en ældre vin fra en mindre anerkendt årgang – eller måske er det vin fra en californisk vinmager, som ikke har travlt med at booste sit renommé. Der er mange muligheder for at finde lige dét, der gør en forskel i vort sortiment.

Kort sagt: Fine vine til fine priser. Vi lader andre om at sælge mindre god vin billigst muligt. Godt håndværk koster penge. Vi handler kun med vine, der er resultatet af et godt håndværk og som vi kan tilbyde til fornuftige priser.

Grundlægger Mark Ranson Tychsen
Mark er indehaver af Greenwood Company A/S og Greenwood Fine Wine. Han er uddannet kommis fra den danske detailhandel og er efterfølgende uddannet fra Handelshøjskolen og Universitetet i København. Efter længere tids ophold i Frankrig udviklede kærligheden til vin sig.

Mark har løbende videreuddannet sig i vinens mangfoldige verden hos WSET School London og har i 2019 bestået WSET niveau 3 med "pass with merit".

Læs mere om Mark eller kontakt ham på 
mobil 40 15 96 91 eller mark@greenwoodco.dk.