Anders Hammer

Hvorfor begyndte du, at arbejde med vin?
Jeg har samlet på vin, siden jeg var 15 år. Jeg har altid spist og rejst efter vin. I starten var det luksus-elementet, der tiltalte mig. Når drengene drak øl, så drak jeg vin og champagne. Nu er det en passion, jeg dyrker. Jeg går meget op i terroir. Det er fantastisk, at man kan smage på en vin, hvordan den er lagret og hvilken jordbund stokkene står i. I dag handler det også om den stemning, som mødet omkring vin, skaber.
 
Hvordan er det anderledes end når vi mødes over kaffe eller en øl?
Vinkulturen er mere selskabelig. Vi klæder os pænere på til anledninger, hvor vi skal drikke vin. Du kan sagtens mødes til en øl i fodboldklubben eller i arbejdstøjet i haven. Den går ikke med vin. Under corona-karantænetiden mødtes jeg med min vinklub til en udendørssmagning i haven. Alle havde barberet sig og taget fint tøj på. Og det er selvom, vi ikke er en homogen gruppe, men fem mænd i alderen 33 til 56 år, hvor jeg er den yngste.
Hvilken oplevelse vil du gerne give Greenwood Fine Wines kunder?
En ærlig oplevelse. Det er altid det, som jeg har sat højest i mit arbejdsliv. Jeg er egentlig uddannet sygeplejerske – og jeg har også haft mit eget flyttefirma. Hæderlig og tryg service har altid været helt afgørende for mig. Det vidste ejeren af Greenwood Fine Wine og derfor gav det så fin mening, at arbejde for ham. Vi går alle op i, at de vinbønder, som vi samarbejder med, lever op til vores kodeks for kvalitet og pålidelighed. Vi er ikke de billigste i markedet, men vi opererer heller ikke med "fake", opskruede priser. Du får det, som du betaler for hos os.

Hvilken vin ville du ønske en ny kunde smagte?
Start endelig med den generøse Chassagne-Montrachet 1er Cru Blanc 2018 fra Château de la Maltroye. Det er en fantastisk basisvin, som jeg smagte første gang i Bourgogne, men som smager lige så godt herhjemme. Det er ikke altid tilfældet, at en vin gør sig godt, når den kommer ud af sin kontekst. Det er en dejlig sommervin, der går godt til stenbiderrogn eller hvid fisk.
 
Hvilken vin glæder du dig mest til at drikke til sommer?
Jeg glæder mig til en hvid Saint-Aubin 1er Cru "Les Charmois" 2014 fra Au Pied du Mont Chauve. Den er så let drikkelig, men har alligevel nogle ekstra lag af blandt andet havtorn og kaprifolie. Den er næsten vingummibamse-agtig og alligevel frisk. Det er en vin, der kan stå alene eller spille sammen med en forret eller sushi. Og så er den god til lette, asiatiske retter som for eksempel dumplings.
Du finder Anders' kontaktoplysninger her.