Sauvignon Blanc

Sauvignon Blanc er "den anden" grønne sort, der sammen med Chardonnay udgør de to mest udbredte druesorter. De to sorter har intet tilfælles udover at være grønne og meget udbredte. Sauvignon Blanc kræver de rette klima- og jordbundsforhold, men også vinificeringen er afgørende for at den kan udtrykke sig. Den har det bedst i køligere tempererede omgivelser. Traditionelt er Loire-dalen det område, der oftest forbindes med de bedste Sauvignon Blanc-vine, men også Bordeaux kan i den grad være med. I den nye verden imponerer New Zealand og også Australien med meget udtryksfulde tørre og rene Sauvignon Blanc-vine.

Sorten er aromatisk med gennemtrængende grønne noter (stikkelsbær, hyldeblomst, grøn peberfrugt og asparges). Oftest er vinene tørre med højt syreindhold og ingen fadlagring for at bevare druens aromatiske udtryk. De har normalt ikke godt af at ligge for længe i kælderen, da de mister det friske og sprøde mineralske udtryk.