Velkommen til den moderne vinverdenens Formel 1!

Historisk set har Italien dybe traditioner for vindyrkning og har gennem tiden opbygget en stor viden, da vin er en så dybt integreret del af den italienske kultur og hverdag.

Flag_ItalienKvalitet har ikke altid spillet en væsentligste rolle i den italienske vinproduktion. Kun Piemonte og Toscana var tidligere med fremme. I dag har kvaliteten og standarderne fra Piemonte og Toscana spredt sig til de øvrige norditalienske regioner, hvor der især skal holdes et vågent øje med Friuli.

Italien kan opdeles i tre zoner: Norditalien, Centralitalien og Syditalien med stigende temperatur efterhånden som man bevæger sig sydpå. De bedste italienske vine kommer fra bjergområderne, hvor vinstokkene enten gror på skråninger eller i højden. Det gør sig især gældende i Piemonte, Toscana og Friuli. I nord finder vi fastlandsklima, mens Central- og Syditalien har subtropisk klima. De nordlige regioner fremstiller generelt mere elegante vine, mens de sydlige vine frembringer mere varme, sødme og fylde.

De største af Italiens nationale druesorter modner sent. Det gælder Nebbiolo, Barbera, Corvina, Sangiovese, Sagrantino, Aglianico og Nero d'Avola. De kræver alle et tidligt forår og en lang vedvarende sommer for at modne fuldt og for at miste deres ellers voldsomme tannin og syrer.

Norditalien er i dag hjemsted for vine, der hører til i den absolutte verdenselite; Stramme, elegante og fyldige vine med personlighed. Man er aldrig i tvivl, når man sidder med et godt glas norditaliensk vin i hånden.

Italien_Friuli Italien_Piemonte
Læs mere om Friuli Læs mere om Piemonte
Italien_Toscana Italien_Veneto
Læs mere om Toscana Læs mere om Veneto

Greenwood Fine Wine | Smedegården | Vestergade 4 | 1456 København K | Tlf. 33 12 13 19 | vin@greenwoodco.dk
Se Kvalitetsrapport   Se vores facebook gruppe