Velkommen til vinens moderland!

Frankrig har historisk set sat standarden for vindyrkning og -kvalitet. Landet har et gunstigt klima, der hverken er for varmt eller for koldt – og dét har franskmændene forstået at udnytte og perfektionere, ved over de seneste 2.600 år at finde og udnytte de områder af landet, der er bedst egnet til vindyrkning.

Flag_FrankrigFransk vin spænder over alle vintyper og smagsvarianter: Fra syd de kraftige, krydrede, fuldmodne vine i Rhône og Languedoc-Roussillon, over Bordeaux's mange variationer og nuancer i sydøst - videre til de elegante, silkebløde vine fra Bourgogne mod nord til de ædle vine fra Alsace og stjernerne fra Champagne længst mod nord.

For mange er Bourgogne eller Bordeaux selve centret for og indbegrebet af god vin.

Stort set alle de "internationale druesorter" kommer fra Frankrig. Det gælder både Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah og Chardonnay - tilsammen dækker de over fire af de mest kendte og udbredte druesorter.

Da den franske vinlovgivning dikterer, hvilke druesorter, der må benyttes på et givent område, er druesorterne ikke plantet over hele landet, men er tæt knyttet til regionen.

Det forklarer til dels, hvorfor druesammensætningen sjældent fremgår af etiketten på franske vine - men vinkendere ved, at Gammay er lig med Beaujolais, Pinot Noir er lig med Bourgogne osv. En undtagelse er Alsace, som under tysk indflydelse, næsten udelukkende fremstiller hvidvin på enkeltdruer.

Frankrig_Alsace Frankrig_Bourgogne Frankrig_Bordeaux
Læs mere om Alsace Læs mere om Bourgogne Læs mere om Bordeaux
Frankrig_Champagne Frankrig_Rhone
Læs mere om Champagne Læs mere om Rhône
Error reading XSLT file: \xslt\WineCategory.xslt
Greenwood Fine Wine | Smedegården | Vestergade 4 | 1456 København K | Tlf. 33 12 13 19 | vin@greenwoodco.dk
Se Kvalitetsrapport   Se vores facebook gruppe